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Administrative Interpretation No. 5.111-7801

A NOTICE OF CONSUMER'S RIGHT TO CURE MAY CONTAIN A REFERENKCE TO A CONTRACTUAL
PAYMENT NCOT YET DUE AT TRE TIME OF SENDING OF THE NOTICE, BUT DUE ON OR BEFORE
THE LAST DATE FOR EFFECTING CURE.

The Uniform Consumer Credit Code as amended in 1975, requires under certain
conditions that a notice of consumer’'s right to cure be sent by a creditor before
acceleration of the maturity of the unpaid balance or taking possession of or
otherwise enforcing a security interestin goods that are collateral. Section
§5-5-112, C.R.S.1973 as amended. The notice may not be gent unzil the debror

has been in default for ten days for failure to make & required payment. Section
5-5-111(1), C.R.S. 1973, as amended. When the notice is required, twenty days
must be given from the date of the notice for the debtor to cure his default.

Frequently, a contractual payment becomes due after the date of the notice,

but before the last date for effecting cure, Some creditors have expressed
concern over the proper method to reflect this additional payment in the notice.
In Section 5-5-111(2), the Code sets forth a list of the required contents of
the notice, and then sets out an example of a form of notice which meets the
requirements. The example, however, makes no mention of payments not due at the
time the notice is given.

If a creditor wishes to mention the upcoming payment, the statutory form of
notice may be changed as follows.

—

In lieu of the final paragraph of the statutory form, the concluling paragraph
would read:

If you are late again in making your payments, we may exercise our
rights without sending you another notice like this ome. You are
reminded that another pavment of {(amount) becomes due on (date) .
That amount is not included in the AMOUNT NOW DUE shown above. If you
have questions, write or telephone the creditor promptly.
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FREDERICK T. BERHENKE
Administrator

This is an official interpretation of the Administrator as contemplated in
5-6-104(4), C.R.S. 1973, as amended.



